Hoppa till innehåll

Vår Story

Hästarna
Vi gillar hästar. Vi gillar att hästarna mår bra och likaså ägarna eller de personer som står hästen närmst. Vi gillar också teknik som gör livet enklare på olika sätt. De olika trådarna med kamerateknik, AI och övervakning som håller ihop och skapar ett system som gör livet enklare, det älskar vi.

Vilka är vi
Vi som driver ROA Equestrian har väldigt olika hästbakgrund.

Moa som har haft kärleken till hästarna sen hon red för första gången när hon var fyra år gammal. Hon som både har haft hästarna som hobby, arbete och livsstil i 25 år. Hon som ”pussat” och älskat långt fler fyrbenta grabbar än tvåbenta. Hon som aldrig skulle kunna leva utan hästarna i sitt liv.

Rickard som haft kärleken till hästarna sen han träffade Moa. Han som inte gick in i stallet av rädsla för ”monsterna” i boxen. Han som hoppade långt ut i diket på sin första ”hästpromenad”. Han som ett några år senare inte kan leva utan dem.

Vad driver oss

För lite mer än ett år sedan fick vår ”hjärtehäst” Kolik….

Han gick i hagen precis som vanligt, det fanns inget som vi noterade som onormalt. Han mådde lika bra som våra andra hästar på gården. Vid insläpp åt och drack han precis som vanligt.

De flesta hästar är ju glada för sin kraft och så även Sky. När han inte ville äta kraften och inte heller något annat visste vi att något var fel. Riktigt fel.

Efter att ha vandrat, oroat, vandrat, oroat i ett par timmar var vi inte alls så bekväma. Han blev sämre, slängde sig, ville verkligen inte stå, vi stöttade upp honom och här någonstans fick vi nog. Nu ska han in i transporten och i väg akut. Är det för tidigt att ropa hej? Kommer han att klara sig? Väl på plats 20 minuter senare lastades han av och fick direkt behandling.

Två dagar senare fick han komma hem efter att ha varit när att gå bort. Sanningen är att vi inte vet vad vi gjort om han inte klarat sig. Han är inte bara en häst, han går inte bara att ersätta, byta ut. Lyckan när han fick komma hem, hungrig, trött men vad gjorde det.

Samma dag som han kom hem började vi leta efter en lösning som kan hjälpa till att ha koll. Så att vi slipper oroa oss, slipper ha klumpen i magen. Det är 2022 (eller var) och det finns AI och andra smarta lösningar som är automatiserade och gör att vi inte behöver hålla koll.

Kamerateknologi tillsammans med analys som gör våra liv enklare och hästens tryggare. Det landade i att vi nu är stolta över att presentera NovoStable och deras tjänster som exklusiva distributörer i Sverige. NovoStable kombinerar smarta tjänster tillsammans med LANA som håller dig som hästmänniska och djurvän uppdaterad kring din hästs välmående. Detta genom minimalt intrång i hästens leverne.